Jaa Google+:ssa:

Ponzu-kastikkeessa haudutetut kanansiivet

Ainekset (2 annosta)

Energiaa per annos: 3655 kJ / 873 kcal

  • 200 g retikkaa
  • 200 g sokeriherneitä
  • suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 2 tl sokeria
  • 2 dl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 4 dl kanalientä
  • 12 kanansiipeä
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 tl maissitärkkelystä

Valmistusohje

Valmistusaika: 45 minuuttia

Kuori ja huuhtele retikka. Leikkaa retikka 2,5 cm:n paksuisiksi siivuiksi ja puolita siivut. Keitä sokeriherneitä suolatussa vedessä n. 1 minuutin ajan, kaada keitinvesi pois ja valuta herneet. 

Kuori valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla, nosta valkosipuli, inkivääri ja kanansiivet pannulle ja paista. Sekoita kanaliemi, Ponzu-sitrussoijakastike ja sokeri keskenään, kaada pannulle ja anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 15 minuuttia. Lisää joukkoon retikkasiivut ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 15 minuuttia. Kuori kananmunat ja lisää joukkoon 5 minuuttia ennen keittoajan päättymistä.

Nosta kanansiivet, retikkasiivut ja kananmunat pois liemestä. Leikkaa kananmunat neljään osaan. Kaada liemi siivilän läpi ja ota talteen. Kiehauta liemi ja sakeuta maissitärkkelyksellä. Asettele kanansiivet, retikkasiivut ja kananmunat lautasille ja kaada lientä päälle. Tarjoa sokeriherneiden kanssa.