Jaa Google+:ssa:

Ponzu-hunajalla paahdettua lohta, paksoita ja karamellisoituja hampunsiemeniä

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1954 kJ / 467 kcal

Marinoitu lohi 

Kasvikset

  • 600 g paksoita
  • 1 punainen paprika
  • 2 tuoretta maissintähkää tai 200g pakastemaissia
  • 2 rkl öljyä

Rapeat hampunsiemenet

Valmistusohje

Valmistusaika: 1 tuntia

Sekoita Ponzu-sitrussoijakastike, hunaja, inkivääri ja valkosipuli keskenään, kunnes hunaja on liuennut nesteeseen. Nosta lohifileet marinadiin. Anna marinoitua vähintään 10 minuuttia (mielellään 30 minuuttia).

Keitä tumma riisi pakkauksen ohjeen mukaan tai 20–30 minuuttia. Kuumenna uuni 160 °C:seen. Sekoita hampunsiemenet ja 2 rkl Ponzu-sitrussoijakastiketta keskenään, kaada seos matalareunaiselle uunipellille ja nosta uuniin.

Sekoita 8 minuutin jälkeen ja anna paahtua vielä 4 minuuttia. Paahda siemeniä yhteensä 12 minuuttia. Nosta pelti pois uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa paksoi ja paprika 2 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa maissinjyvät irti tähkästä isolla veitsellä.

Kuumenna öljy wokkipannulla ja paista paksoi, paprika ja maissinjyvät jatkuvasti sekoittaen. Kaada lohen marinadi minuutin kuluttua pannulle ja paista 3 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Nosta pannu pois liedeltä.

Kytke uunin grillivastus päälle ja säädä uuni täydelle teholle. Nosta lohifileet uuniin grillivastuksen alle ja paista 7–10 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Älä käännä fileitä. Anna fileiden olla uunissa, kunnes fileiden pinta on karamellisoitunut ja lohi kypsää. Koska uunien lämpötilat ovat erilaisia, varmista, etteivät fileet pala pinnalta. Ripottele fileiden päälle rapeita hampunsiemeniä.

Nostele kasvikset lautasille, nosta fileet kasvisten päälle ja tarjoa keitetyn tumman riisin kanssa.