Jaa Google+:ssa:

Poke-kulho rapealla kanalla

Ainekset (4 annosta)

  • 200 g sushi- tai jasmiiniriisiä
  • 1 punasipuli
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 50 g sokeria
  • 4 broilerin rintafileetä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 kananmuna kevyesti vatkattuna
  • 200 g korppujauhoja
  • ½ pieni suippokaali
  • 2 avokadoa
  • 200 g edamame-papuja (kuorittuja pakasteena)
  • 2 rkl Kikkoman Poke -kastiketta
  • 1 limetti

Valmistusohje

Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Anna riisin hieman jäähtyä ja jaa se sitten 4 kulhoon.

Lohko sipuli. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri kattilassa, nosta sipulilohkot kattilaan ja anna kiehua hiljalleen minuutin ajan. Sammuta liesi ja anna sipulilohkojen hautua keitinvedessä vähintään 15 minuuttia.

Hakkaa broilerin rintafileet lihanuijalla tasaisiksi 1 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa ja mausta suolalla, pippurilla ja curryjauheella. Pyörittele fileet sen jälkeen kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi vielä korppujauhoissa.   Paista leivitettyjä rintafileitä molemmin puolin n. 5 minuuttia. Nosta kypsät fileet talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Leikkaa fileet siivuiksi. 

Keitä edamame-papuja vedessä minuutin ajan. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja sekoita joukkoon Kikkomanin Poke -kastike. Leikkaa avokadot siivuiksi. 

Nosta kulhoihin riisin päälle kaalisuikaleita, avokadosiivuja, edamame-papuja, pikkelöityjä sipulilohkoja ja kanasiivuja.  Tarjoa lisäksi vielä Kikkomanin Poke -kastiketta ja limettilohkoja.