Jaa Google+:ssa:

Pikantti säilykesalaatti

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 248 kJ / 59 kcal

Valmistusohje

Valmistusaika: 1 tuntia 30 minuuttia

Puhdista kasvikset ja poista kannat ja siemenet. Kuori kurpitsa. Leikkaa kasvikset kuutioiksi tai siivuiksi.

Kuumenna öljy suuressa kattilassa. Kaada sipulit kattilaan ja kuullota hetki. Lisää joukkoon paprikat ja munakoiso ja paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja kurpitsa ja paista koko ajan sekoittaen vielä n. 10 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Kaada joukkoon luonnollisesti valmistettu soijakastike ja sekoita hyvin.

Kaada kasvikset puhtaisiin ja kuiviin lasipurkkeihin, sulje purkit tiiviisti kansilla ja nosta purkit 120-asteiseeen uuniin. Pidä uunissa n. 30 minuuttia. Nosta lasipurkit pois uunista ja anna jäähtyä yön yli. Älä kääntele purkkeja.

Kasvikset sopivat mainiosti salaatiksi, kylmäksi tai lämpimäksi lisukkeeksi riisin ja nuudeleiden kanssa tai keittoihin.