Jaa Google+:ssa:

Peruna-linssikeitto

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 883 kJ / 211 kcal

  • 100 g punaisia linssejä
  • 200 g perunoita (jauhoinen lajike)
  • 2 porkkanaa
  • 1 juuripersilja (tai 1 pieni juuriselleri)
  • 1 rkl voita
  • 8–10 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • jauhettua juustokuminaa
  • vastarouhittua pippuria
  • 1 prk ranskankermaa (150 g)
  • muutama sitruunamelissan lehti

Valmistusohje

Valmistusaika: 35 minuuttia

Kuori, pese ja kuutioi perunat, porkkanat ja juuripersilja/juuriselleri. Kuumenna voi kattilassa, lisää linssit ja vihannekset ja kuullota.

Kaada kattilaan 1 litra vettä, kiehauta ja anna keiton hautua 15–20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella hienoksi, lisää joukkoon puolet ranskankermasta, soijakastike ja mausteet.

Annostele keitto kuppeihin tai lautasille, laita päälle nokare ranskankermaa ja koristele sitruunamelissan lehdillä.