Jaa Google+:ssa:

Perinteinen poke-kulho

Ainekset (4 annosta)

  • 200 g sushi- tai jasmiiniriisiä
  • 1 pieni fenkoli
  • 2 avokadoa
  • 1/2 kurkku
  • 75 g sokeriherneitä
  • 12 retiisiä
  • 250 g lohta (sashimi-laatua)
  • 2–3 rkl Kikkoman Poke -kastiketta
  • 1 rkl mustia seesaminsiemeniä
  • tuoretta korianteria
  • 1 rkl mustia seesaminsiemeniä (koristeluun)

Valmistusohje

Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Anna riisin hieman jäähtyä ja jaa se sitten 4 kulhoon.

Leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi siivuiksi ja nosta siivut jääkylmään veteen. Leikkaa avokadot siivuiksi, kuutioi kurkku ja puolita retiisit. Kaada sokeriherneet siivilään ja kaada päälle kiehuvaa vettä.

Leikkaa lohesta nahka pois ja leikkaa lohi kuutioiksi. Sekoita lohikuutiot, Kikkomanin Poke -kastike ja seesaminsiemenet keskenään. 

Nosta kulhoihin riisin päälle fenkoli- ja avokadosiivuja, kurkkukuutioita, retiisejä, herneitä ja lohikuutioita, ja ripottele päälle tuoretta korianteria ja seesaminsiemeniä. Tarjoa lisäksi vielä Kikkomanin Poke -kastiketta.