Jaa Google+:ssa:

Paistetut tonnikalapihvit seesaminsiemenillä

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 640 kJ / 153 kcal

  • 2 nahatonta tonnikalapihviä à 150 g (paksuus 2 cm)
  • 3 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 1 rkl valkoisia seesaminsiemeniä
  • 1 rkl mustia seesaminsiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 20 g inkivääriä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
 

Valmistusohje

Valmistusaika: 15 minuuttia

Lisuke: 200 g palkoherneitä, 200 g kesäkurpitsaa, 1 punasipuli, 1 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta.

Kuori inkivääri ja raasta kulhoon. Purista valkosipulinkynsi valkosipulipuristimella kulhoon, kaada joukkoon puolet Ponzu-sitrussoijakastikkeesta ja sekoita. Nosta tonnikalapihvit kastikkeeseen ja käännä pihvit kastikkeessa. Anna marinoitua jääkaapissa tunnin ajan välillä käännellen.

Kasvisten valmistus: Poista herneistä palot ja keitä herneitä 4 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta herneet, huuhtele kylmällä vedellä ja kaada salaattikulhoon. Lisää kulhoon ohuiksi siivuiksi leikattu kesäkurpitsa ja raasta joukkoon punasipuli hienona raasteena. Kaada kasvisten päälle 1 rkl Ponzu-sitrussoijakastiketta, sekoita ainekset keskenään ja aseta sivuun odottamaan. Kaada seesaminsiemenet lautaselle ja sekoita keskenään. Nosta tonnikalapihvit pois marinadista, anna marinadin valua pois ja kääntele pihvit seesaminsiemenissä. Nosta tonnikalapihvit kuumalle pannulle ja paista kovalla lämmöllä minuutin ajan molemmin puolin. Nosta pihvit pois pannulta, kaada marinadi ja loput Ponzu-sitrussoijakastikkeesta pannulle. Kiehauta 2 minuutin ajan ja nosta pannu pois liedeltä. Leikkaa tonnikala n. 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Nosta kasvikset lautasille, nostele päälle tonnikalasuikaleet ja pirskottele päälle kuumaa kastiketta.