Jaa Google+:ssa:

Paistetut tonnikalapihvit ja tomaatti-paprikamuhennos

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 745 kJ / 178 kcal

  • 2 tonnikalapihviä (á 150 g, paksuus 2 cm)
  • 600 g tomaatteja
  • 250 g sipulia
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 20 g tuoretta inkivääriä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 4 tl Kikkomanin Ponzu-chilisoijakastiketta
  • persiljaa koristeluun

Valmistusohje

Valmistusaika: 1 tuntia

Kuori inkivääri ja raasta syvälle lautaselle tai kulhoon. Lisää joukkoon 2 tl Kikkomanin Ponzu-chilisoijakastiketta. Sekoita keskenään, nosta tonnikalapihvit joukkoon ja kääntele pihvejä, kunnes ne peittyvät kauttaaltaan kastikkeeseen. Anna marinoitua tunti jääkaapissa (kääntele välillä).

Lohko tomaatit neljään osaan. Kuori sipulit ja leikkaa siivuiksi. Puolita paprikat, poista siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa 0,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy syvällä pannulla, lisää sipulit pannulle ja kuullota 3 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon paprikat ja paista 5 minuuttia jatkuvasti sekoittaen. Lisää tomaatit ja 2 tl Kikkomanin Ponzu-chilisoijakastiketta. Sekoita ainekset keskenään ja anna hautua keskilämmöllä 30 minuuttia.

Kun muhennos on valmis, nosta tonnikalapihvit pois marinadista ja paista pihvejä kovalla lämmöllä minuutin ajan molemmin puolin. Nosta pihvit pois pannulta. Kaada marinadi pannulle, kiehauta ja anna marinadin paksuuntua kastikkeeksi. Nosta pannu pois liedeltä. 

Jaa tomaatti-paprikamuhennos lautasille ja nosta tonnikalapihvit muhennosten päälle. Pirskottele päälle kastiketta ja koristele persiljalla.