Jaa Google+:ssa:

Paistettua lammasta mausteisessa soijakastikkeessa

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1626 kJ / 388 kcal

Mausteinen soijakastike:

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4 cm pala inkivääriä
  • 1 pieni purjo (vaalea osa)
  • 1 dl Kikkoman Soijakastiketta
  • 5 rkl omenaetikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl sesamöljyähieman pippuria

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Kuori valkosipulin kynnet ja inkivääri ja silppua pieneksi. Silppua myös purjo pieneksi. Sekoita valkosipuli, inkivääri ja purjo sekä mausteisen soijakastikkeen kaikki muut ainekset keskenään kulhossa.

Leikkaa lampaan selkäpala ohuiksi siivuiksi. Sekoita soijakastike ja sokeri keskenään erillisessä kulhossa. Levitä soijakastike-sokeriseos lampaanlihojen päälle. Anna lihanpalojen vetäytyä 10–15 minuutin ajan. Vatkaa kananmunan valkuaiset varovasti, ja kääntele lihanpalat ensin kananmunassa ja sitten perunajauhoissa. Kuumenna öljy pannulla (160–170 °C) ja paista lampaanlihat öljyssä. Asettele paistetut lihanpalat ja haluamaasi lisuketta (esim. salaattia) lautasille ja kaada lihanpalojen päälle mausteista soijakastiketta.