Jaa Google+:ssa:

Paistettua ankanrintaa ja omenoita

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 812 kJ / 194 kcal

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Leikkaa ankanfileiden rasvapuolelle viiltoja. Kuumenna öljy paistinpannulla kuumaksi ja paista ankan rintafileitä rasvapuoli alaspäin 10 minuuttia. Nosta ankanfileet pois pannulta ja kaada paistinrasva erilliseen astiaan. Kaada pannulle 3 tl Ponzu-appelsiinisoijakastiketta ja kiehauta. Paista sitten ankan rintafileitä toiselta puolelta 3 minuuttia. Nosta pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä 3 minuuttia.

Kuori omenat ja leikkaa 8 osaan. Kaada 2 tl Ponzu-appelsiinisoijakastiketta isoon kattilaan ja keitä kovalla lämmöllä 2 minuuttia. Lisää joukkoon omenat ja ruskista jokaiselta sivulta 2–3 minuuttia. Lisää pinjansiemenet, sekoita ja nosta kattila pois liedeltä.

Nosta ankan rintafileet pois pannulta, leikkaa siivuiksi ja jaa lautasille. Kuumenna talteen otettu paistinrasva ja kaada ankanfileiden päälle. Tarjoa omena-pinjansiemenseoksen kanssa. Mausta pippurilla ja tarjoa.