Jaa Google+:ssa:

Paistettu kalafilee kasviskastikkeessa

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1293 kJ / 309 kcal

  • 1 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl vettä
  • 1 iso sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 vihreä paprika
  • 80 g siitakesieniä
  • 1 pieni purjo (valkoinen osa)
  • kasviöljyä
  • 3 dl dashi-lientä (tai kalalientä)
  • 0,7 dl miriniä  
  • 5 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria 
  • 0,3 dl riisietikkaa (tai omenaetikkaa)
  • muutama tippa seesamiöljyä
  • 8 x 50 g kalafileetä (vaaleaa kalaa kuten esim. turskaa tai kuhaa) 
  • vehnäjauhoja1 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl vettä
  • 1 iso sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 vihreä paprika
  • 80 g siitakesieniä
  • 1 pieni purjo (valkoinen osa)
  • kasviöljyä
  • 3 dl dashi-lientä (tai kalalientä)
  • 0,7 dl miriniä  
  • 5 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria 
  • 0,3 dl riisietikkaa (tai omenaetikkaa)
  • muutama tippa seesamiöljyä
  • 8 x 50 g kalafileetä (vaaleaa kalaa kuten esim. turskaa tai kuhaa) 
  • vehnäjauhoja

Valmistusohje

Valmistusaika: 45 minuuttia

Sekoita perunajauhot ja 0,5 dl vettä keskenään tasaiseksi seokseksi.

Kuori ja puolita sipuli ja pilko 3–4 mm:n levyisiksi ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa n. 4 cm:n pituisiksi ohuiksi siivuiksi. Pese paprika, poista siemenkota ja leikkaa n. 4 cm:n pituisiksi ohuiksi siivuiksi. Puhdista siitakesienet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Leikkaa purjo erittäin ohuiksi siivuiksi ja huuhtele siivut kylmässä vedessä. Kaada purjosiivut siivilään ja valuta neste pois.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset (purjoa lukuun ottamatta) öljyssä. Lisää joukkoon dashi-liemi, soijakastike, sokeri ja etikka, ja kiehauta. Sekoita soijakastikeseos ja perunajauho-vesiseos keskenään ja kaada joukkoon muutama tippa seesamiöljyä.

Kuumenna öljy pannulla 160–170 asteiseksi. Kääntele kalafileet vehnäjauhoissa ja paista pannulla. Asettele lautaselle kaksi kalafileetä ja kaada kasviskastiketta päälle. Koristele ohuilla purjorenkailla.