Jaa Google+:ssa:

Pähkinäinen katkarapuwokki

  • pala tuoretta chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 rkl (seesami)öljyä
  • pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4 rkl Kikkoman makeaa soijakastiketta
  • 2 kevätsipulia
  • 200 g katkarapuja
  • 1 dl cashewpähkinöitä

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Silppua chili ja poista siemenet. Hienonna valkosipuli ja leikkaa sipuli suikaleiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa malto suikaleiksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja jaa viipaleet neljään osaan.

Kuumenna öljy ja ruskista siinä sipuli, paprikasuikaleet ja kesä­kurpitsa. Lisää valkosipuli, inkivääri ja soija. Kuumenna.

Lisää katkaravut ja pilkottu kevätsipuli ja kuumenna. Ripottele pinnalle karkeaksi rouhitut pähkinät. Tarjoa riisin tai nuudelien kanssa.

Vinkki: Katkarapujen tilalla voit käyttää myös tofua, kanaa tai kalaa.