Jaa Google+:ssa:

Omenatorttu Kikkomanin tapaan

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 2261 kJ / 540 kcal

Pohja:

  • 300 g valmista voitaikinaa
  • 2-3 rkl unikonsiemeniä
  • 2 rkl rusinoita
  • kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

Valmistusohje

Valmistusaika: 1 tuntia

Kuori omenat, halkaise ne ja poista siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat n. 2 cm paloiksi. Kuumenna sokeri hitaasti pannulla (halkaisijaltaan n. 24 cm). Kun sokeri alkaa sulaa, sekoita ja anna sokerin karamellisoitua. Lisää sen jälkeen makea soijakastike. Kaada karamellisoitu sokeri torttuvuokaan, ja aseta omenanpalat karamellisoidun sokerin päälle. Valuta appelsiinimehu ja ripottele hieman kanelia ja vaniljasokeria omenoiden päälle.

Kauli voitaikina kahdeksi torttuvuoan kokoiseksi ympyräksi. Ripottele unikonsiemeniä, rusinoita, vähän kanelia ja vaniljasokeria toiseen pohjaan ja aseta toinen pohja sen päälle. Aseta varovasti täytetty taikina omenoiden päälle, pistele sitä haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä 20 minuuttia ja käännä se. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.