Jaa Google+:ssa:

Omenatäytteiset naudanlihakääryleet

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1920 kJ / 458 kcal

  • 600 g naudan ulkofileetä
  • 8–10 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • 2 tl kokojyväsinappia
  • rouhittua pippuria
  • 1 hapan omena
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 1 rkl auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 3 dl vettä
  • muutama timjaminlehti

Valmistusohje

Valmistusaika: 2 tuntia 10 minuuttia

Leikkaa naudanliha noin 1 cm paksuiksi siivuiksi. Taputtele siivut kuivaksi talouspaperilla ja asettele vierekkäin. Sekoita keskenään 4 rkl soijakastiketta ja sinappi, sivele fileet seoksella ja mausta pippurilla. Kuori omena ja raasta hienoksi. Sekoita keskenään raastettu omena, tuorejuusto, maissitärkkelys ja auringonkukansiemenet. Lisää joukkoon 1 rkl soijakastiketta ja pippuria, ja levitä seos lihan päälle.

Rullaa siivut kääryleiksi, sido kääryleet elintarvikenarulla tai kiinnitä ne cocktail-tikuilla ja paista kuumassa öljyssä. Kaada joukkoon 3 dl vettä, kiehauta ja anna hautua kannen alla noin 1,5 tuntia.

Suurusta kastike halutessasi kastikesuurusteella, mausta pippurilla, soijakastikkeella ja timjamilla. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.