Jaa Google+:ssa:

Omena-inkiväärichutney

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 426 kJ / 102 kcal

  • chiliä (maun mukaan)
  • ½ nippu korianteria tai basilikaa 
  • 2 omenaa
  • noin 3 cm pala inkivääriä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl omenamehua 
  • 6 rkl Kikkomanin soijakastiketta

Valmistusohje

Valmistusaika: 20 minuuttia

Hienonna chilit ja huuhdeltu korianteri tai basilika. Kuori omenat ja inkivääri ja poista omenista siemenkodat. Pilko omenat ja inkivääri noin puolen senttimetrin kuutioiksi.

Karamellisoi sokeri paistinpannulla ja lisää joukkoon omenamehu. Lisää chili, soijakastike, inkivääri ja puolet omenakuutioista ja hauduta hiljalleen kymmenen minuutin ajan. Kun karamellisoitu sokeri on liuennut, soseuta chutney tasaiseksi.

Lisää loput omenakuutiot, kiehauta ja mausta chutney tarvittaessa sokerilla. Mausta jäähtynyt chutney korianterilla tai basilikalla.

Vinkki: Chutney maistuu erityisen hyvältä juustojen tai kanan lisukkeena.