Jaa Google+:ssa:

Mausteiset lammaslihapullat

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1339 kJ / 320 kcal

Lihapullat:

  • 300 g jauhettua lampaanlihaa
  • 2 kevätsipulia 
  • 50 g kuivaa leipää tai 1 tl korppujauhoja
  • 1/2 nippu persiljaa
  • 2 mintun vartta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl korianterijauhetta
  • 1 tl Kikkomanin Ponzu-chilisoijakastiketta 

Munakoisot:

Valmistusohje

Valmistusaika: 35 minuuttia

Kuumenna uuni ja laita grillivastukset päälle. Paista munakoisoja uunissa grillivastuksen alla 15 minuuttia, kääntele välillä 2–3 kertaa. Nosta munakoisot pois uunista ja anna jäähtyä.

Halkaise munakoisot pituussuunnassa kahtia, koverra hedelmäliha kulhoon ja murskaa haarukalla. Lisää joukkoon oliiviöljy, 2 tl Kikkomanin Ponzu-chilisoijakastiketta ja pieneksi silputut kevätsipulit. Sekoita ainekset keskenään, täytä munakoison kuoret seoksella ja mausta pippurilla. Nosta täytetyt munakoisot uunivuokaan ja pidä lämpiminä 150-asteisessa uunissa.

Jauha leipä korppujauhoksi tehosekoittimessa, silppua yrtit ja kevätsipulit ja kaada ainekset isoon kulhoon. Lisää joukkoon jauheliha ja Kikkomanin Ponzu-chilisoijakastike ja sekoita ainekset keskenään. 

Muotoile jauhelihataikinasta saksanpähkinän kokoisia palloja kostutetuilla käsillä. Kuumenna öljy pannulla ja paista lihapullia 2–3 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat ja ovat kypsiä. Nosta jauhelihapullat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.

Nosta jokaiselle lautaselle yksi munakoison puolikas ja jauhelihapullia. Koristele mintunlehdillä ja ripottele päälle jauhettua juustokuminaa.