Jaa Google+:ssa:

Marokkolaistyylinen Poke-kulho

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 2624 kJ / 627 kcal

  • 300 g helmicouscousia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 5 g jauhettua ras el hanout -maustetta
  • 400 g naudan sisäfileetä (n. 3 cm:n paksuisina viipaleina)
  • 1,2 dl Kikkoman Poke  -kastiketta
  • 350 g munakoisoa (1 keskisuuri munakoiso)
  • 2 rkl öljyä
  • 100 g minikurkkuja
  • 100 g ranskankermaa
  • 1 luomusitruunan kuori raastettuna
  • 50 g granaattiomenan siemeniä
  • 10 g tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Valmistusaika: 1 tuntia

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Halkaise munakoiso pituussuunnassa ja puolita puolikkaat keskeltä. Leikkaa paloitellut munakoisot vielä pituussuunnassa neljään osaan n. 3 cm:n paksuisiksi siivuiksi.  Sivele munakoisosiivut öljyllä, mausta suolalla ja paista pannulla 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Huuhdo couscous ja keitä keskilämmöllä runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (yleensä 10–12 minuuttia). Sammuta liesi, valuta vesi pois ja kaada couscous takaisin pannulle. Mausta couscous ras el hanout -mausteella ja oliiviöljyllä ja pidä lämpimänä.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista lihaviipaleita 2 minuuttia molemmin puolin. Sammuta liesi ja anna lihan vetäytyä.

Sekoita ranskankerma ja sitruunankuori keskenään pienessä kulhossa. Mausta suolalla.

Leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi. Silppua persiljan lehdet ja varret.

Leikkaa kypsynyt liha poikkisyin ohuiksi siivuiksi. Lihan tulisi olla keskeltä vielä roosan väristä. Mausta Kikkoman Poke -kastikkeella.

Jaa couscous 4 kulhoon. Nostele muut valmiit ainekset couscousin päälle kulhon reunalle seuraavassa järjestyksessä: kurkut, munakoisosiivut, marinoitu liha ja kastike. Nosta annosten päälle ranskankermaa ja koristele persiljalla ja granaattiomenan siemenillä. Halutessasi voit pirskotella päälle vielä Kikkoman Poke -kastiketta. Tarjoile heti.