Jaa Google+:ssa:

Maki

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 619 kJ / 148 kcal

Tarjoiluun:

Valmistusohje

Valmistusaika: 20 minuuttia

Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Levitä työpöydälle makirullien käärimiseen tarkoitettu bambumatto tai pala kelmua.

Aseta merileväarkki matolle tai kelmulle kiiltävä puoli alaspäin. Painele kostutetuin käsin noin puolen sentin paksuinen kerros riisiä leväarkille. Jätä noin sentin kaitale vapaaksi ulommaiseen reunaan. Leikkaa täyte (esim.) kurkku ohuiksi suikaleiksi ja asettele niitä levyn etureunaan. Sipaise päälle hiukan wasabia. Rullaa levy kääretortun tapaan bambualustan tai kelmun avulla ja kiedo käärö kelmuun. Anna vetäytyä kylmässä. Leikkaa rullasta parin sentin paksuisia viipaleita.