Jaa Google+:ssa:

Makean mausteinen naudanlihabowl

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 517 kJ / 123 kcal

  • 300 g riisiä
  • 1–2 rkl öljyä
  • 2 sipulia siivuina
  • 500 g naudan minuuttipihvejä ohuiksi suikaleiksi leikattuna
  • 1 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi hienoksi raastettuna
  • 1 punainen chilipalko (poista siemenet ja hienonna)
  • 1 dl Kikkomanin gluteenitonta Teriyaki-marinadia
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 2 rkl hillottua inkivääriä (sushi-inkivääri)
  • 2 kevätsipulia (leikkaa ensin 2,5 cm:n pituisiksi paloiksi ja sitten pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi)

Valmistusohje

Valmistusaika: 20 minuuttia

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, kaada neste pois ja pidä riisi lämpimänä. 

Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa tai wokkipannussa ja paista sipulisiivuja n. 3–4 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Sekoita joukkoon lihasuikaleet ja paista minuutin ajan. Lisää joukkoon inkivääri, valkosipuli, punainen chili, gluteeniton Teriyaki-marinadi sekä 1 dl vettä. Kiehauta.

Nosta pannusta 1–2 rkl kuumaa kastiketta erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon maissitärkkelys. Kaada tahnamainen seos takaisin pannulle ja anna kiehua vielä minuutti, jotta kastike paksuuntuu.

Annostele riisi neljään kulhoon ja nosta päälle kauhallinen naudanlihakastiketta. Ripottele päälle lopuksi hillottua inkivääriä ja kevätsipulia.