Jaa Google+:ssa:

Makea hunaja-päärynächutney

Ainekset (8 annosta)

Energiaa per annos: 352 kJ / 84 kcal

Valmistusohje

Valmistusaika: 2 tuntia

Leikkaa päärynät suurehkoiksi kuutioiksi ja meloni hieman pienemmiksi kuutioiksi. Silppua sipulit pieniksi. Kaada päärynä- ja melonikuutiot ja sipulit kattilaan ja lisää joukkoon sokeri, viinietikka ja 1,5 dl Kikkoman Less Salt -soijakastiketta. Sekoita ainekset keskenään ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat kypsiä (30-60 min). Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Kaada kuuma chutney puhtaisiin ja kuiviin lasipurkkeihin, sulje purkit tiiviisti kansilla ja nosta purkit 120-asteiseen uuniin. Pidä uunissa n. 30 minuuttia. Nosta lasipurkit pois uunista ja anna jäähtyä yön yli. Älä kääntele purkkeja.

Tarjoa makeana lisukkeena juustojen tai paistetun tai grillatun lihan kanssa tai levitä sellaisenaan leivän päälle.