Jaa Google+:ssa:

Lohi-kvinoasalaatti

Ainekset (1 annosta)

Valmistusohje

Marinoi lohifileetä Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastikkeessa n. 15 minuuttia.

Leikkaa kurkku pitkiksi ohuiksi tikuiksi ja nosta kulhoon. Kaada riisietikka kurkkujen päälle ja anna vetäytyä n. 20 minuuttia, 5 minuutin välein sekoittaen.

Kaada kvinoa ja vesi kattilaan ja kiehauta. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia, kunnes vesi on kokonaan imeytynyt ja kvinoa on kypsää.

Aseta tällä välin pannu kuumenemaan keskisuurelle lämmölle. Sivele lohifilee öljyllä ja paista lohta nahkapuolelta n. 10 minuuttia. Käännä lohifilee ja paista vielä 3–5 minuuttia, kunnes lohi on mehukkaan kypsää ja vaaleanpunaista.

Sekoita Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja silputtu viherkaali hyvin keskenään ja lisää joukkoon kypsä kvinoa. Nosta kvinoasalaatti ja ohuet fenkolisiivut lautaselle, aseta lohifilee salaatin päälle ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Vinkki: Voit käyttää salaatissa sesongin mukaisia kasviksia.