Lammastagine grillattujen kasvisten ja couscousin kera

Ainekset (4 annosta)Energiaa per annos: 3288 kJ / 785 kcal |
Lammastagine:
|
Valmistusohje
Valmistusaika: 2 tuntia 45 minuuttia |
Mittaa inkivääri, korianteri ja kurkuma kulhoon, sekoita ne lampaanlihan kanssa sekaisin ja aseta kylmään useamman tunnin ajaksi.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista lihapalat kovalla lämmöllä erissä. Kaada lihat tagine-pataan tai haudutuspataan.
Vähennä lämpöä ja kuullota sipuleita pannulla 5 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipuli ja porkkanat ja kypsennä 2 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon aprikoosit, tomaattimurska, lihaliemi ja soijakastike. Kiehauta ja kaada pataan lihanpalojen joukkoon. Kypsennä uunissa 2 tuntia.
Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja tarjoa couscousin ja grillattujen kasvisten, oliivien ja harissatahnan kanssa.
Vinkki: Harissatahna on Pohjois-Afrikassa usein käytetty tulinen maustetahna. Voit korvata sen miedommalla chilitahnalla tai -kastikkeella.
Vaihtoehtoiset ainekset: Voit korvata lampaanlihan halutessasi kananlihalla. Vegetaarisen aterian saat korvaamalla lihan vihanneksilla kuten paprikalla, butternut-kurpitsalla, perunoilla, porkkanoilla ja kesäkurpitsalla. Tällöin paistoaika vähenee 1 tuntiin.
