Jaa Google+:ssa:

Lammastagine grillattujen kasvisten ja couscousin kera

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 3288 kJ / 785 kcal

Lammastagine:

  • 1 tl jauhettua inkivääriä, 1 tl jauhettua korianteria ja 1 tl kurkumaa
  • 675 g vähärasvaista lampaanlihaa 2,5 cm:n kokoisina paloina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silputtuna
  • 3 valkosipulikynttä puristettuna
  • 2 isoa porkkanaa paloiteltuna
  • 150 g kuivattuja aprikooseja puolitettuna
  • 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa
  • 300 ml lampaan- tai naudanlihalientä
  • 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Valmistusohje

Valmistusaika: 2 tuntia 45 minuuttia
Marinointiaika: 5 tuntia

Mittaa inkivääri, korianteri ja kurkuma kulhoon, sekoita ne lampaanlihan kanssa sekaisin ja aseta kylmään useamman tunnin ajaksi.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista lihapalat kovalla lämmöllä erissä. Kaada lihat tagine-pataan tai haudutuspataan.

Vähennä lämpöä ja kuullota sipuleita pannulla 5 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipuli ja porkkanat ja kypsennä 2 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon aprikoosit, tomaattimurska, lihaliemi ja soijakastike. Kiehauta ja kaada pataan lihanpalojen joukkoon. Kypsennä uunissa 2 tuntia.

Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja tarjoa couscousin ja grillattujen kasvisten, oliivien ja harissatahnan kanssa.

Vinkki: Harissatahna on Pohjois-Afrikassa usein käytetty tulinen maustetahna. Voit korvata sen miedommalla chilitahnalla tai -kastikkeella.

Vaihtoehtoiset ainekset: Voit korvata lampaanlihan halutessasi kananlihalla. Vegetaarisen aterian saat korvaamalla lihan vihanneksilla kuten paprikalla, butternut-kurpitsalla, perunoilla, porkkanoilla ja kesäkurpitsalla. Tällöin paistoaika vähenee 1 tuntiin.