Jaa Google+:ssa:

Kylmä paprikakeitto paahdetun leivän kanssa

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1268 kJ / 303 kcal

  • 3 punaista paprikaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kesäkurpitsa
  • 7 dl vegaanista kasvislientä
  • 30 g manteleita
  • 2 rkl silputtua basilikaa ja lisäksi basilikaa koristeluun
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 5 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • vastajauhettua pippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4–6 siivua vaaleaa leipää (edelliseltä päivältä)

Valmistusohje

Valmistusaika: 40 minuuttia

Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat, huuhtele vedellä ja aseta paprikan puolikkaat pellille leivinpaperin päälle kuori ylöspäin. Paista paprikoita uunissa grillivastuksen alla n. 4–6 minuuttia, jäähdytä kylmällä vedellä ja poista kuori. Kuori valkosipulit. Pese tomaatit. Puhdista ja pese kesäkurpitsa ja leikkaa suurehkoiksi paloiksi.

Soseuta liemi, mantelit, 2 valkosipulinkynttä ja basilika hienoksi. Lisää joukkoon paprikat, tomaatit, kesäkurpitsat ja tomaattipyree, soseuta hienoksi ja mausta Ponzu-sitrussoijakastikkeella ja pippurilla.

Kuumenna öljy ja loput valkosipulista pannulla. Revi leivän siivut suurehkoiksi paloiksi ja paista rapeiksi valkosipuliöljyssä. Koristele keitto basilikalla ja muutamalla tipalla oliiviöljyä ja tarjoa paahdettujen leivänpalojen kanssa.