Jaa Google+:ssa:

Kuhaa ja kasviksia aasialaisessa kastikkeessa

Ainekset (4 annosta)

  • 300 g kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa
  • 1 salottisipuli
  • 4–5 siitakesientä
  • 1/4 punaista ja 1/4 keltaista paprikaa
  • 2,5 dl kalalientä tai dashi-lientä
  • 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 4 1/2 rkl valkoviini (ihana) 
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 3 tl perunajauhoja liuotettuna 3 teelusikalliseen vettä
  • 4–5 ruohosipulin vartta
  • Lisäksi: vehnäjauhoja, öljyä friteeraukseen

Japanimme on suunniteltu japanilaisiksi tapasiksi. Vain kaksinkertaistaa kunkin ainesosan määrä ja voit käyttää sormenjälkiä pääruokana.

Valmistusohje

Valmista ensin kastike: Leikkaa paprikat, salottisipuli ja sienet ohuiksi viipaleiksi. Kaada pannulle tilkka öljyä ja kuullota kasvikset. Kaada pannulle kala- tai dashi-liemi, luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike, valkoviini ja sokeri, ja kiehauta. Suurusta kastike perunajauho-vesiseoksella ja lisää lopuksi joukkoon silputtu ruohosipuli.

Leikkaa kala sopivan kokoisiksi suupaloiksi, leivitä kalapalat ja friteeraa nopeasti 180 asteessa. Jaa kalapalat pieniin kulhoihin, nosta päälle kasviksia ja kastiketta.