Jaa Google+:ssa:

Kookoskakku ja aprikooseja

Ainekset (20 annosta)

Energiaa per annos: 852 kJ / 203 kcal

Kakku:

  • 120 g voita sulatettuna
  • reilu 1 dl haaleaa vettä
  • 100 g kookosrouhetta
  • 100 g hasselpähkinärouhetta
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 3 rkl Kikkoman Makeaa Soijakastiketta
  • 20 g kaakaojauhetta
  • vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa

Aprikoosit:

  • 1 kg aprikooseja
  • 300 g sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1/2 vaniljatanko

Valmistusohje

Valmistusaika: 50 minuuttia

Aloita kakun valmistus sekoittamalla kaikki ainesosat tehosekoittimessa. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle, ja paista uunissa 180 asteen lämmössä noin 40 minuuttia.

Puolita aprikoosit, poista kivi ja pilko hedelmäliha paksuiksi siivuiksi. Laita sokeri, kanelitanko sekä vaniljatanko reiluun desilitraan vettä, ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Laita aprikoosit kiehuvaan veteen ja keitä kunnes ne ovat pehmeitä. Jäähdytä aprikooseja hetki ja asettele ne kakun päälle.

Poista kanelitanko vedestä ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Anna näin valmistetun siirapin jäähtyä hetki ja kaada se kakun päällä olevien aprikoosisiivujen päälle.

Epäilemäilemättä varsin epätavanomainen kakku, jonka maku vain paranee, jos käytät tuoreita, sopivan kypsiä aprikooseja!