Jaa Google+:ssa:

Kermainen kasviskeitto

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1889 kJ / 451 kcal

  • 30 g voita
  • 1 sipuli hienoksi silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 purjo ohuina renkaina
  • 2 juuripersiljaa kuutioina
  • ½ mukulaselleri kuutioina
  • 1 iso peruna kuutioina
  • 300 g kukkakaalia pieninä paloina
  • 200 g kikherneitä liemineen (säilyke)
  • 7,5 dl vettä
  • 4–7 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua luomusoijakastiketta
  • 4 rkl valkoviiniä
  • 2,5 dl maitoa
  • 1,25 dl kermaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl jauhettua muskottipähkinää

Valmistusohje

Valmistusaika: 45 minuuttia

Pilko kaikki vihannekset. Kuullota silputtu sipuli suuressa paistinpannussa keskilämmöllä, mutta älä anna sipulin ruskistua. Lisää pannulle murskattu valkosipuli ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjon valkoinen osa ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon juuripersilja-, mukulaselleri- ja perunakuutiot sekä kukkakaalin kukinnot ja paista vielä 1-2 minuuttia. Kaada joukkoon kikherneet liemineen, vesi, valkoviini, Kikkomanin luonnollisesti valmistettu luomusoijakastike ja mausteet ja kiehauta. Nosta kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kaada joukkoon maito ja kerma ja soseuta keitto.

Koristele yrteillä ja tarjoa leivän kanssa.