Jaa Google+:ssa:

Kenchin-jiru – japanilainen kasviskeitto

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 519 kJ / 124 kcal

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Viipaloi retikka ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. Paloittele siitakesienet neljään osaan. Leikkaa kevätsipuli vinosti 2,5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Paloittele tofu pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna kasviöljy kattilassa. Lisää pannulle retikka, porkkanat ja siitakesienet, ja paista niitä hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi, luonnonmukaisesti valmistettu soijakastike sekä sokeri ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja anna keiton kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä 3-4 minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kaavi vaahto pois keiton pinnalta. Sekoita perunajauhot ja 2 rkl vettä tasaiseksi seokseksi ja lisää seos varovasti keiton joukkoon.

Lisää lopuksi joukkoon tofu ja kevätsipulit ja kiehauta vielä kerran. Mausta keitto seesamiöljyllä. Keiton lisukkeiksi sopivat erinomaisesti myös gnocchi ja ravioli.