Jaa Google+:ssa:

Keitettyä kananrintaa kermaisessa seesami-soijakastikkeessa

Energiaa per annos: 2432 kJ / 581 kcal

  • 600 g kanan rintafileetä

Keitinliemi:

  • 1 l kanalientä (tai vettä)
  • noin 1 cm pala inkivääriä
  • 1/5 purjo
  • ripaus suolaa

Kermainen seesami-soijakastike:

  • 45 g vaaleita seesaminsiemeniä, paahdettuja 
  • 5 rkl Kikkoman Wokkikastike
  • 1,2 dl seesamiöljyä
  • ripaus sokeria

Salaatti:

  • ¼ jäävuorisalaattia
  • ½ sipuli
  • ¼ kurkku
  • ¼ nippu ruohosipulia
  • ¼ nippu korianteria

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Kaada kattilaan kanaliemi, viipaloitu inkivääri, purjo ja ripaus suolaa ja kiehauta. Lisää kattilaan kananliha kokonaisena ja anna kypsyä. Liemen tulee olla jatkuvasti 80–90 asteista. Nosta kananliha pois liemestä ja pidä lämpiminä.

Valmista seesami-soijakastike sekoittamalla keskenään paahdetut seesaminsiemenet ja Wok sauce -kastike ja sekoita ainekset sauvasekoittimella hienoksi. Kaada joukkoon vähitellen seesamiöljy ja jatka sekoittamista, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Lisää joukkoon halutessasi ripaus sokeria.

Leikkaa jäävuorisalaatti, sipuli, kurkku ja ruohosipuli suikaleiksi ja nosta ainekset hetkeksi veteen. Kaada ainekset siivilään, anna veden valua pois ja asettele lautaselle. Leikkaa kananliha 3–4 mm:n levyisiksi ohuiksi siivuiksi ja asettele siivut salaatin päälle. Kaada päälle lopuksi seesami-soijakastiketta ja koristele korianterilla. Jos haluat salaattiin vielä hieman enemmän väriä, voit lisätä joukkoon muutaman puolitetun kirsikkatomaatin.

Vinkki: Voit tarjoilla ruoan halutessasi joko kylmänä tai lämpimänä.