Jaa Google+:ssa:

Katkarapu-miniletut

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 538 kJ / 128 kcal

  • 1 noriarkki (kuivattu merilevä)
  • 200 g tiikerikatkarapuja (pakastettuja tai tuoreita)
  • 40 g sipulia
  • perunajauhoja tai maissitärkkelystä
  • kasvirasvaa friteeraukseen
  • Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike
  • majoneesia
  • shichimi-maustetta (seitsenmaustetta) tai chilijauhetta

Japakset ovat japanilaisia tapaksia. Tuplaa reseptin ainesosien määrä, niin voit tarjota tämän myös pääruokana.

Valmistusohje

Leikkaa noriarkki 6 x 4 cm:n kokoisiksi levyiksi. Kuori katkaravut ja poista suolet. Leikkaa katkaravut suurehkoiksi paloiksi ja soseuta surimi-massaksi.

Kuori ja silppua sipulit ja ripottele päälle perunajauhoja tai maissitärkkelystä. Kaada sipulit ja surimi-massa kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Muotoile taikinasta pieniä lettuja (n. 20 g per lettu). Kääri jokainen lettu norilevyn sisään. Leivitä noriin käärityt letut perunajauholla tai tärkkelyksellä ja friteeraa 170 asteessa.

Pirskottele päälle Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastiketta, koristele majoneesilla ja shichimi-mausteella ja tarjoa kuumana.