Jaa Google+:ssa:

Kasvissalaatti Teriyaki-seesamimarinadilla

Ainekset (4 annosta)

Sillä salaatti:

  • 1 pieni kurpitsa (n. 400 g)
  • 4–6 rosmariinin vartta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • hieman paprikajauhetta
  • 200 g ruusukaalia
  • 1 keskisuuri varsiselleri
  • 4 isoa (violettia) porkkanaa
  • 125 g vuonankaalisalaattia
  • 4–6 rkl puolukkahilloa (makeutettua)

Marinadin ainekset:

Valmistusohje

Valmistusaika: 45 minuuttia

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma). Huuhdo kurpitsa ja kuori lajikkeesta riippuen. Puolita kurpitsa terävällä veitsellä ja leikkaa hedelmäliha sormen paksuisiksi tikuiksi. Nosta kurpitsatikut kulhoon ja lisää joukkoon hieman paprikajauhetta ja oliiviöljyä. Aseta kurpitsatikut leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista esilämmitetyssä uunissa n. 18–20 minuuttia. Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja tee ruusukaaleihin ristinmuotoiset viillot. Huuhdo varsiselleri ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori ja huuhdo porkkanat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kiehauta ruusukaalit, porkkanat ja varsiselleri suolatussa vedessä.

Salaattimarinadin valmistus: Paahda seesaminsiemeniä hetki pannulla. Kaada Teriyaki-kastike ja kaikki loput marinadin ainekset suljettavaan lasipurkkiin ja ravista hyvin.

Jaa vuonankaalisalaatti lautasille ja nosta päälle lämpimiä kasviksia. Kaada salaatin päälle salaattimarinadia ja tarjoile puolukkahillon kanssa.