Jaa Google+:ssa:

Kanawokki appelsiini-inkiväärisoijakastikkeessa

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1655 kJ / 395 kcal

  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 2 rkl hunajaa
  • 3 rkl Kikkoman-soijakastiketta
  • 3 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 500 g kanan luutonta koipilihaa, suikaleina
  • 50 g suolaamattomia maapähkinöitä
  • 3 rkl maapähkinäöljyä
  • 100 g vihreää tankoparsaa, n. 2,5 cm:n pituisina paloina
  • 1 punainen paprika, suikaleina
  • 75 g sokeriherneitä

Valmistusohje

Valmistusaika: 50 minuuttia

Sekoita sinappi, hunaja, soijakastike, mehu ja inkivääri keskenään. Kaada seos kanasuikaleiden päälle, peitä tuorekelmulla ja anna kanan marinoitua jääkaapissa yön yli.

Kaada wokkipannulle 1 rkl öljyä ja paahda maapähkinöitä n. 15–20 sekunnin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta sivuun odottamaan. Valuta kanasuikaleet marinadista ja ota marinadi talteen. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista kanasuikaleet vaaleanruskeiksi. Nosta kanasuikaleet pois pannulta ja laita sivuun odottamaan. Kaada paistorasvan joukkoon loput öljystä, kuumenna pannu kuumaksi ja paista tankoparsa, paprika ja sokeriherneet kovalla lämmöllä.

Lisää kanasuikaleet ja talteen otettu marinadi kasvisten joukkoon ja kypsennä n. 1 minuutin ajan. Annostele kanawokki lautasille ja koristele maapähkinöillä.

Katso video reseptistä!