Jaa Google+:ssa:

Kananpojan grillivarras ja helppo marinadi

Ainekset (4 annosta)

  •  3 kananpojan fileetä, n. 500 g
  • ½ dl Kikkoman Makeaa soijakastiketta
  • 1 purkki mangososetta
  • 1 solo-valkosipuli
  • 5 cm pätkä inkivääriä
  • 4 rkl ruokokidesokeria (tai tavallista sokeria)
  • 4 rkl riisiviinietikkaa (tai esim. Rajamäen Vaaleaa balsamietikkaa)
  • 4 rkl kalakastiketta
  • ¼ tl cayennepippuria
mustapippuria myllystä
  • 3 rkl seesamöljyä, esim. Lanfranchi (tai rypsiöljyä)

Koristeluun:


  •  seesaminsiemeniä
  • tuoretta chiliä hienonnettuna
  • tuoretta korianteria hienonnettuna
  • kevätsipulia hienonnettuna
cashew-pähkinöitä
  • 3 puista varrastikkua liotettuna

Valmistusohje

Kuivaa broilerin fileet ja halkaise ne pitkittäin kahteen osaan. Laita fileet kulhoon ja lisää makea soijakastike. Hienonna valkosipuli ja inkivääri ja sekoita joukkoon, ja lisää loput aineet. Anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunti.

Pyyhi marinadi lihojen päältä ja pujota lihat vartaaseen laskostaen. Jätä odottamaan grillin kuumentamista. Keitä sillä aikaa marinadia kasaan noin 10 minuuttia, jolloin saat sakean glaseerauskastikkeen. Grillaa vartaat hyvässä lämmössä, niin että kana on kypsää mutta säilyttää mehukkuutensa. Grillauksen lopulla sivele ahkerasti kastikkeella ja lopuksi ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paahda kourallinen cashew-pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, niin että pähkinät saavat hiukan väriä. Sammuta virta ja lorauta tilkka makeaa soijakastiketta pähkinöiden päälle samalla sekoittaen. Toimi rivakasti, sillä sokeri palaa helposti. Suolaisen makeat pähkinät tuovat mukavaa purutuntumaa ruuan päälle ripoteltuna.

Tarjoile keitetyn riisin kanssa. Ripottele annoksen päälle tuoretta chiliä, korianteria ja kevätsipulia.

Vinkki: glaseerauskastiketta tulee reilu satsi ja voit marinoida sillä myös muuta lihaa tai käyttää kastikkeen tapaan. Halutessasi voit lisätä kastikkeeseen tilkan limen mehua. Kastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Resepti: Heleen’s Hobbies