Jaa Google+:ssa:

Kalkkunaspagetti

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 2908 kJ / 694 kcal

  • 500 g spagettia
  • 400 g kalkkunanrintaa suikaleina
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni punainen chilipalko
  • 100 g tuoreita ituja
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 pieni nippu sileälehtistä persiljaa
  • 8–10 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
  • pippuria 
  • muutama tuore timjamin ja oreganon lehti

Valmistusohje

Valmistusaika: 40 minuuttia

Keitä spagetti "al dente" pakkauksen ohjeen mukaisesti. Pese kalkkunanrinta, taputtele talouspaperilla kuivaksi ja leikkaa siivuiksi. Kuori valkosipulin kynsi ja purista puristimella hienoksi. Puolita paprika ja chilipalko, poista kannat ja siemenet ja huuhtele. Leikkaa paprika suuriksi ja chilipalko pieniksi kuutioiksi. Huuhtele idut tarvittaessa. Kuumenna öljy suurella paistinpannulla, paista kalkkuna ja nosta pois pannulta.

Lisää pannulle jääneeseen paistinrasvaan valkosipuli, herneet ja paprikakuutiot. Kuullota ainekset ja paista vielä n. 5–8 minuuttia välillä käännellen. Lisää joukkoon kalkkuna, idut, chili ja spagetti, ja kuumenna hetki. Huuhtele persilja ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Revi lehdet irti ja hienonna karkeasti. Mausta spagetti soijakastikkeella, pippurilla, timjamilla ja oreganolla, koristele persiljalla ja tarjoile.