Jaa Google+:ssa:

Kalacarpaccio Ponzu-kastikkeella

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 679 kJ / 162 kcal

  • 60 ml Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 30 ml oliiviöljyä
  • 250 g valkolihaista kalaa (tuoretta meribassia tai muuta raakana syötävää kalaa)
  • 50 g sipulia 
  • 2 retiisiä 
  • 4 keltaista kirsikkatomaattia 

Japanimme on suunniteltu japanilaisiksi tapasiksi. Vain kaksinkertaistaa kunkin ainesosan määrä ja voit käyttää sormenjälkiä pääruokana.

Valmistusohje

Sekoita Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja oliiviöljy keskenään. Leikkaa puhdistettu kala ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sipulit erittäin ohuiksi renkaiksi ja huuhdo ne hyvin kylmässä vedessä. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Asettele kalasiivut lautasille ja koristele sipulirenkailla, retiisisiivuilla ja kirsikkatomaateilla. Pirskottele päälle lopuksi kastiketta.

Vinkki: Jos et saa sushiin sopivaa eli raakana syötävää kalaa, voit käyttää myös ohueksi leikattua keitettyä mustekalaa.