Jaa Google+:ssa:

Japanilaistyylinen Poke-kulho

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 2326 kJ / 555 kcal

  • 600 g nahatonta lohifileetä (3 kpl)
  • 1,2 dl Kikkoman Poke -kastiketta
  • 300 g sushiriisiä
  • 2,5 rkl sushi-riisietikkaa
  • 240 g avokadoa (2 kpl)
  • 5 g wasabitahnaa
  • 1,5 rkl tuoreista sitruunoista puristettua sitruunamehua
  • 30 g kevätsipulia (2 kpl)
  • 5 g noriarkkeja (2 kpl)
  • 40 g sushi-inkivääriä
  • 120 g wakame-merileväsalaattia (saatavana valmiina kaupasta)

Valmistusohje

Valmistusaika: 45 minuuttia

Leikkaa lohifileet pieniksi, suupalan kokoisiksi paloiksi, ja sekoita lohipalat ja Kikkoman Poke Sauce -kastike keskenään. Jätä marinoitumaan siksi aikaa, kun valmistat muut ainekset.

Huuhdo sushiriisi juoksevan veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Valuta vesi pois ja keitä kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan. Sammuta liesi ja sekoita riisi haarukalla ilmavaksi. Kaada joukkoon sushi-riisietikka ja sekoita varovasti muovilastalla. Pidä riisi lämpimänä.

Halkaise tällä välin avokadot ja poista kivet. Pirskottele päälle sitruunamehua ja mausta suolalla. Paloittele yksi avokado n. 0,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Lisää toisen avokadon joukkoon wasabitahna ja murskaa avokado haarukalla tai sekoita minitehosekoittimessa hienoksi soseeksi. 

Leikkaa kevätsipulin valkoiset ja vihreät osat ohuiksi renkaiksi. Leikkaa noriarkit suupalan kokoisiksi paloiksi.

Jaa sushiriisi 4 kulhoon. Nostele muut valmiit ainekset riisin päälle kulhon reunalle seuraavassa järjestyksessä: marinoidut lohipalat ja kastike, avokadokuutiot, wakame-salaatti, wasabi-avokadosose, noriarkit ja kevätsipulirenkaat. Nosta annosten päälle sushi-inkivääriä. Halutessasi voit pirskotella päälle Kikkoman Poke -kastiketta. Tarjoile heti.