Jaa Google+:ssa:

Japanilaiset lihapullat Ponzu-kastikkeessa

Ainekset (4 annosta)

  • ½ sipuli hienoksi silputtuna
  • 2½ rkl kasviöljyä
  • 250 g naudan jauhelihaa
  • 250 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 70 ml korppujauhoja (esim. pankojauhoja)
  • 2 rkl maitoa
  • 1 iso kananmuna
  • 2–3 rkl luonnonmukaisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • vastajauhettua mustapippuria

Kastike:

Valmistusohje

Kuumenna pannu keskisuurelle lämmölle ja kaada pannulle 1 tl öljyä. Lisää joukkoon hienoksi silputtu sipuli, paista kullanruskeaksi ja anna sitten jäähtyä.

Sekoita kulhossa hyvin keskenään jauheliha, paistetut sipuli, korppujauho, maito, kananmuna, Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike ja pippuri. Nosta jauhelihamassa vähintään 30 minuutiksi jääkaappiin vetäytymään.

Sekoita erillisessä kulhossa keskenään Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, 43 % vähemmän suolaa sisältävä Kikkoman Less Salt -soijakastike ja sokeri, ja aseta sivuun odottamaan.

Muotoile jauhelihamassasta lihapullia. Kuumenna pannulla 1½ rkl öljyä ja paista lihapullia keskisuurella lämmöllä n. 3–4 minuuttia jokaiselta puolelta. Vähennä lämpöä ja paista vielä 4–5 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Kaada joukkoon kastike, kiehauta ja anna kiehua hiljalleen kannen alla vielä muutaman minuutin ajan. Nosta lihapullat pois pannulta ja anna kastikkeen vielä hieman paksuuntua.

Koristele lihapullat silputuilla kevätsipuleilla ja tarjoa kastikkeen ja kasvisten kanssa.