Jaa Google+:ssa:

Japanilaiset kaaliröstit ja possunkylki (okonomiyaki)

Ainekset (4 annosta)

  • 125 g vehnäjauhoja
  • 2,5 dl kalalientä tai dashi-lientä
  • 1 kananmuna
  • 100 g keräkaalia
  • 1 kevätsipuli
  • 100 g porsaan kylkeä ohuina siivuina
  • 3–4 ruohosipulin vartta, säilöttyä punaista inkivääriä tai bonito-hiutaleita
  • sinappia
  • Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike
  • majoneesia
  • 2 rkl kasviöljyä

Japanimme on suunniteltu japanilaisiksi tapasiksi. Vain kaksinkertaistaa kunkin ainesosan määrä ja voit käyttää sormenjälkiä pääruokana.

Valmistusohje

Pilko keräkaali ja kevätsipulit 2–3 cm:n kokoisiksi paloiksi, silppua ruohosipuli. Leikkaa lihasiivut 3–4 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Sekoita keskenään liemi, kananmuna ja vehnäjauhot ja lisää joukkoon pilkottu kaali ja sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja muotoile taikinasta pieniä röstejä. Paista röstit keskilämmöllä. Nosta jokaisen röstin päälle siivu porsaan kylkeä. Käännä röstit, jotta myös lihasiivut paistuvat. Käännä röstit uudelleen ja paista, kunnes röstit ovat kypsiä. Koristele säilötyllä punaisella inkiväärillä ruohosipulilla tai bonito-hiutaleilla. Tarjoa majoneesin, Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastikkeen ja sinapin kanssa.