Jaa Google+:ssa:

Japanilainen munakas

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 897 kJ / 214 kcal

  • öljyä
  • 150 g pinaattia (pakaste)
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
  • 5–6 kananmunaa
  • 5–6 raputikkua (surimi)
  • 0,5 dl maissia (pakaste)

 Kastike:

  • 1 kevätsipulia
  • 1 dl kanalientä
  • 1 rkl Kikkoman Soijakastike
  • 1 rkl sakea
  • 1 rkl etikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota pinaatti öljyssä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.

Riko munat kulhoon ja vatkaa kevyesti. Lisää joukkoon silputut raputikut, pinaatti ja maissi ja sekoita keskenään. Kuumenna öljy pienellä paistinpannulla. Kaada munaseosta pannulle ja paista espanjalaisen munakkaan tapaan (0,5 cm paksuksi, toista puolta ei käännetä). 

Kaada kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta seos. Saosta kastike perunajauhoilla. Aseta munakas lautaselle ja kaada kastiketta päälle. Ripottele päälle lopuksi kevätsipulia.