Jaa Google+:ssa:

Japanilainen jauhelihakastike munakoison ja kesäkurpitsan kera

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 947 kJ / 226 kcal

  • 2 tl perunajauhoja
  • 2 rkl vettä
  • kasviöljyä
  • 300 g jauhettua kalkkunan lihaa (tai sianlihaa tai sika-nauta-jauhelihaa)
  • 0,5 dl sakea (tai valkoviinietikkaa)
  • 2,5 dl kanalientä
  • 5 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Sekoita perunajauhot ja vesi huolellisesti keskenään. Kuumenna öljy korkeareunaisella pannulla ja paista jauheliha. Kaada joukkoon sake ja kiehauta. Lisää kanaliemi, luonnollisesti valmistettu soijakastike ja sokeri, ja anna kiehua hiljalleen hetken aikaa. Nostele vaahtoa ja rasvaa pois kauhalla. Saosta kastike perunajauho-vesiseoksella.

Leikkaa munakoiso pitkittäin neljään osaan ja pilko n. 2 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Puolita kesäkurpitsa pitkittäin ja pilko n. 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla runsaasti öljyä ja paista munakoiso- ja kesäkurpitsasiivut öljyssä. Annostele paistettuja kasviksia lautasille ja kaada jauhelihakastiketta päälle. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia.