Jaa Google+:ssa:

Herkkuhampurilainen

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 2583 kJ / 617 kcal

  • 500 g vähärasvaista jauhelihaa
  • 2 salottisipulia, hienoksi silputtuna
  • 3 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 20 g raastettua parmesanjuustoa
  • mustapippuria
  • 6 kypsää tomaattia halkaistuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl balsamietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 60 g pitkään kypsytettyä cheddarjuustoa, raastettuna
  • 4 hampurilaissämpylää, leivänpaahtimessa paahdettuna
  • vesikrassia
  • 2 maustekurkkua, viipaleina

Valmistusohje

Valmistusaika: 1 tuntia 20 minuuttia

Sekoita kulhossa keskenään jauheliha, salottisipulit, Kikkoman-soijakastike, keltuainen ja parmesanjuusto, ja mausta pippurilla. Jaa taikina neljään osaan, muotoile ne pihveiksi ja anna jäähtyä jääkaapissa 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pirskottele oliiviöljy, balsamietikka ja soijakastike tomaatinpuolikkaiden päälle ja ripottele päälle lopuksi sokeri. Paista uunissa 1 tunnin ajan.

Kuumenna grillipannu, voitele pihvit öljyllä ja paista pannulla molemmin puolin noin 5–6 minuuttia. Levitä pihvien päälle raastettua cheddarjuustoa ja paista vielä muutaman minuutin ajan. Aseta sämpylöiden pohjille vesikrassia ja pihvit. Laita pihvien päälle uunissa paistetut tomaatit ja maustekurkut ja aseta päälle sämpylän kannet.