Jaa Google+:ssa:

Haudutettua kanaa ja kasviksia tomaatti-soijakastikkeessa

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 1456 kJ / 348 kcal

  • 1 punainen paprika 
  • 1 keltainen paprika 
  • 10 keskikokoista herkkusientä
  • ½ munakoiso
  • oliiviöljyä 
  • 6 minimaissia purkista (keitettyjä)
  • 400 g tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 pientä salottisipulia
  • 400 g broilerin luutonta koipilihaa
  • hieman vehnäjauhoja 
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 dl kanalientä
  • 3 rkl ketsuppia
  • 1 laakerinlehti
  • 8 mustaa oliivia (kivettömiä)
  • 3 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • ¼ nippu sileälehtistä persiljaa

Valmistusohje

Valmistusaika: 50 minuuttia

Pese paprikat, poista siemenet ja kanta ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Puhdista herkkusienet ja leikkaa sienet kahteen tai neljään osaan. Pese munakoiso ja leikkaa 2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota paprika, herkkusienet ja munakoiso öljyssä. Siirrä kasvikset lautaselle odottamaan. Kaada minimaissit siivilään ja anna nesteen valua pois. Halkaise tomaatit ja poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Kuori valkosipuli ja salottisipulit ja silppua ne hienoksi.

Leikkaa kananliha n. 30 g:n kokoisiksi paloiksi ja kääntele palat vehnäjauhossa. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja ruskista kanat. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kananpalat lautaselle odottamaan. Kaada oliiviöljyä kuumaan kattilaan ja kuullota valkosipuli ja salottisipulit. Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta. Lisää kattilaan kanaliemi, ketsuppi, tomaatit, laakerinlehti, paistetut kananpalat ja kaikki loput kasvikset munakoisoa lukuun ottamatta. Anna hautua 15–20 minuutin ajan. Lisää sen jälkeen joukkoon munakoiso ja soijakastike sekä pippuri, ja anna hautua vielä 5–6 minuuttia. Annostele kastike syville lautasille ja ripottele päälle silputtua persiljaa. 

Vinkki: Voit halutessasi tarjota riisiä kastikkeen kanssa.