Jaa Google+:ssa:

Hasselbackan myskikurpitsa

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 666 kJ / 159 kcal

  • 1 iso myskikurpitsa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 tl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta
  • 2 rkl vaaleaa sokerisiirappia (tai vaihtoehtoisesti agavesiirappia)
  • 1 1/2 tl raastettua inkivääriä
  • vastajauhettua pippuria
  • 1 kasvualusta vihanneskrassia

Valmistusohje

Valmistusaika: 1 tuntia

Kuori kurpitsa, halkaise paksumpi pää pituussuunnassa ja poista siemenet. Kokoa kurpitsa takaisin kasaan ja nosta pellille. Leikkaa kurpitsaan viiltoja noin 2–3 mm:n välein, mutta älä leikkaa läpi.

Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli, öljy, Ponzu-kastike, siirappi ja inkivääri keskenään ja mausta pippurilla. Sivele puolet marinadista kurpitsan päälle niin, että marinadia imeytyy myös viiltoihin. Paista kurpitsaa uunissa 180 asteessa (kiertoilmalla 160 asteessa) n. 40–45 minuuttia. Sivele loput marinadista kurpitsan päälle muutaman kerran paiston aikana.

Nosta kurpitsa tarjoiluvadille ja lusikoi päälle pellille kertynyt liemi. Leikkaa vihanneskrassi irti kasvualustasta. Koristele Hasselbackan myskikurpitsa vihanneskrassilla ja tarjoa.