Jaa Google+:ssa:

Hapanimelä tomaattikastike

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 170 kJ / 41 kcal

Valmistusohje

Valmistusaika: 1 tuntia 30 minuuttia

Puhdista kasvikset ja poista kannat ja siemenet. Pilko tomaatit neljään osaan ja keitä välillä sekoittaen 30 minuuttia, kunnes vesi on haihtunut pois. Paseeraa tomaatit siivilän läpi.

Kuori keltainen tomaatti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulit ja sipuli. Lisää keltainen tomaatti, hienonnetut valkosipulit ja sipuli tomaattikastikkeeseen. Keitä miedolla lämmöllä ja sekoita välillä. Lisää joukkoon kaikki mausteet ja keitä 2–3 minuuttia. Voit joko soseuttaa kastikkeen tai jättää kasviskuutiot kokonaisiksi.

Kaada kastike puhtaisiin ja kuiviin lasipurkkeihin, sulje purkit tiiviisti kansilla ja nosta purkit 120-asteiseen uuniin. Pidä uunissa n. 30 minuuttia. Nosta lasipurkit pois uunista ja anna jäähtyä yön yli. Älä kääntele purkkeja.

Lisäämällä valmiiseen tomaattikastikkeeseen muita kasviksia ja lihaa tai kalaa saat herkullisen kastikkeen esimerkiksi riisille tai nuudeleille.