Jaa Google+:ssa:

Grillattu kana-halloumisalaatti

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kanan rintafilettä
  • 1 ruukku jääsalaattia 
  • 1 ruukku rucolaa
  • pieni pussi retiisiä
  • iso porkkana
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 200 g halloumijuustoa
  • puolikas sitruuna

Soija-pähkinämarinadi kanalle:

  •  0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl Kikkoman Makeaa soijakastiketta
  • 0,5 dl suolapähkinöitä murskattuna
  • 1 rkl kookossokeria
  • 2 rkl tuoretta minttua silputtuna
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 punainen chili pieninä paloina

Soijamarinoidut kurkut:

Marinoidut kirsikkatomaatit:

  •  250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kevätsipulin varsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • mustapippuria & suolaa
  • pieni kourallinen tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Aloita valmistamalla soija-pähkinämarinadi kanalle. Sekoita kaikki marinadin ainekset pieneen pussiin ja lisää joukkoon kanan rintafileet. Sulje pussi ja hiero marinadi huolellisesti fileiden ympärille. Anna maustua vähintään kahden tunnin ajan.

Valmista soijamarinoidut kurkut ja marinoidut kirsikkatomaatit. Pilko kurkku ohuiksi tikuiksi, sekoita joukkoon makea soijakastike ja pieneksi silputtu minttu. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa sillä aikaa kun valmistat muun salaatin. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko kevätsipulin varsi ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadin ainekset ja tomaatit keskenään. Anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.

Revi salaatti ja rucola isoon kulhoon, pilko retiisi ja porkkanat ohuiksi siivuiksi ja lisää salaatin joukkoon. Kun tomaatit ovat maustuneet, sekoita ne salaattiin marinadin kanssa ja lisää lopuksi suolapähkinät.

Kypsennä marinoidut rintafileet ja paloiteltu halloumi grillissä. Kaada salaattisekoitus tarjoiluastiaan ja asettele päälle pilkottu kana sekä halloumi ja soijamarinoidut kurkut. Viimeistele salaatti puristetulla sitruunamehulla ja ripauksella kookossokeria.

Resepti: Kaakao kermavaahdolla