Jaa Google+:ssa:

Gourmet Beef Burger

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 802 kJ / 192 kcal

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pala voita
  • 2 isoa punasipulia, ohuiksi siivuiksi leikattuina
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • 500 g laadukasta naudan jauhelihaa
  • 2 rkl pieneksi silputtua persiljaa
  • 2 rkl pieneksi silputtua timjamia
  • 8 rkl Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettua Teriyaki-kastiketta
  • 1 pieni punasikuri, pieneksi pilkottuna
  • 4 briossisämpylää, halkaistuina ja paahdettuina
  • 2 avokadoa siivuina

Valmistusohje

Valmistusaika: 40 minuuttia

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä sekä voi alhaisella lämmöllä. Lisää pannulle sipulisiivut ja sokeri. Anna hautua alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja karamellisoituneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sipulien hautuessa sekoita jauheliha, persilja ja timjami keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile 4 hampurilaispihviä. Nosta paistetut sipulit pois pannulta ja pidä lämpiminä. Pyyhi pannu talouspaperilla ja kuumenna pannulla loput öljystä. Paista hampurilaispihvejä 3–4 minuuttia molemmin puolin. Lisää joukkoon Kikkomanin paahdetulla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike ja paista pihvejä vielä muutama minuutti. Valele pihvejä paiston aikana pannussa olevalla kastikkeella.

Aseta sämpylän pohjaosan päälle kourallinen punasikuria, nosta pihvi salaatin päälle ja pirskottele päälle 1 tl lämmintä kastiketta. Nostele pihvien päälle ensin sipulisiivuja ja sitten avokadosiivuja, ja aseta sämpylän kansi lopuksi kootun hampurilaisen päälle.

Valmistus grillissä

Sivele hampurilaispihvit öljyllä ja paista grillissä 3–4 minuuttia molemmin puolin (grillin kuumuudesta riippuen). Sivele pihvit Teriyaki-kastikkeella ja paista vielä muutama minuutti.