Jaa Google+:ssa:

Gnocchit tulisessa tomaatti-kasvismakkarakastikkeessa

Ainekset (4 annosta)

Energiaa per annos: 572 kJ / 137 kcal

  • 400 g kasvismakkaroita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienoksi silputtuna
  • 2 fenkolia kuutioina
  • 3 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 2 tölkkiä (á 400 g) luumutomaatteja
  • ½ tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 rkl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
  • 500 g tuoreita gnoccheja
  • 100 g babypinaattia
  • pieni nippu basilikaa, lehdet silputtuna
  • raastettua parmesaanijuustoa tarjoilua varten

Valmistusohje

Valmistusaika: 50 minuuttia

Leikkaa makkaroiden kuori auki, irrota makkaramassa ja heitä kuoret pois. Kuumenna öljy isolla, korkeareunaisella pannulla erittäin kuumaksi. Paista makkaramassaa 8–10 minuuttia öljyssä ja riko massa puulastalla pieniksi paloiksi. Paista makkaramassapalat kauttaaltaan kullanruskeiksi ja nosta lautaselle odottamaan. 

Lisää pannulle silputut sipulit ja fenkolikuutiot ja kuullota 10 minuuttia, kunnes sipulit ja fenkolit ovat pehmeitä. Lisää joukkoon valkosipuli ja paista vielä minuutin ajan. Lisää joukkoon tölkkitomaatit, 200 ml vettä, chilihiutaleet, oregano, laakerinlehdet, tomaattipyree ja soijakastike. Kypsennä alhaisella lämmöllä 20 minuuttia, kunnes neste on hieman haihtunut. Mausta maun mukaan.

Kiehauta tällä välin vesi isossa kattilassa ja keitä gnocchit pakkauksen ohjeiden mukaan. 

Kun gnocchit kypsyvät, lisää pinaatti kastikkeen joukkoon ja sekoita, kunnes pinaatti menee kasaan. Valuta gnocchit. Lisää gnocchit ja silputtu basilika kastikkeen joukkoon. Ota laakerinlehdet pois ja jaa gnocchit ja kastike neljälle lautaselle. Rouhi päälle runsaasti pippuria ja tarjoa parmesaanijuuston kanssa.