Jaa Google+:ssa:

Paistettua lammasta

Ainekset (4 annosta)

  • 150 g porkkanoita
  • 8 salottisipulia
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 2 lampaanpotkaa
  • 3 rkl Kikkomanin Hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta
  • 1 l kasvislientä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl nelimaustetta (valkopippuri, muskottipähkinä, maustepippuri ja neilikka)
  • 200 g härkäpapuja
  • 150 g herneitä
  • 2 kevätsipulia
  • 1 nippu korianteria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 200 g keitettyjä vehnäsuurimoita
  • ½ tl jauhettua kuminaa

Valmistusohje

Valmistusaika: 1 tuntia 50 minuuttia

Kuori ja pilko porkkanat ja salottisipulit. Kuumenna ruokaöljy pannulla ja nosta lampaanpotkat pannulle. Paista lampaanpotkat jokaiselta sivulta ja nosta pois pannulta. Kaada pilkotut porkkanat ja salottisipulit pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä 2 minuutin ajan välillä sekoittaen. Nosta lampaanpotkat takaisin pannulle ja kaada päälle Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike. Kääntele potkia ja ripottele päälle suolaa. Kiehauta ja anna kypsentyä 15 minuuttia. Lisää joukkoon kasvisliemi, silputtu valkosipuli ja 1 tl nelimaustetta. Nosta kansi päälle ja anna kypsyä tunnin ajan välillä sekoittaen. (Kypsennysajan lopussa liemen tulisi olla haihtunut niin paljon, että liemi peittää vain lampaanpotkat).

Poista pavuista ja herneistä kuoret, keitä 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja kaada keitinvesi pois. Puhdista ja pilko kevätsipuli ja hienonna korianteri.

Kaada oliiviöljy paistinpannulle ja lisää joukkoon sipulit. Sekoita ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää pavut ja herneet ja sekoita. Anna kypsyä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Lisää seuraavaksi joukkoon keitetyt vehnäsuurimot ja ripottele päälle jauhettua kuminaa.

Kuumenna seosta vielä 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon korianteri, sekoita ja nosta pannu pois liedeltä. Tarjoile lämpimät lampaanpotkat vehnäsuurimo-kasviseoksen kanssa.