Jaa Google+:ssa:

Friteeratuilla avokadoilla ja Poke-punakaalilla täytetyt tacot

Ainekset (16 annosta)

Energiaa per annos: 550 kJ / 131 kcal

Friteeratut avokadot

  • 2 kypsää avokadoa
  • 15 g vehnäjauhoja
  • suolaa, vastajauhettua pippuria
  • 100 ml kikherneiden lientä (säilykkeestä)
  • 50 g pankojauhoja
  • kasviöljyä friteeraukseen

Tomatillo-salsa:

Lisäksi:

Valmistusohje

Valmistusaika: 30 minuuttia

Halkaise avokadot, poista kivet ja kuori ja leikkaa avokadonpuolikkaat neljään osaan. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Vatkaa kikherneiden liemi vaahdoksi. Kääntele avokadopalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kikhernevaahdossa ja lopuksi pankojauhoissa. Kuumenna kasviöljy noin 180-asteiseksi, friteeraa avokadopaloja öljyssä 3–4 minuuttia ja nosta talouspaperin päälle valumaan.

Valmista seuraavaksi tomatillo-salsa. Valuta tomatillot ja pilko suurehkoiksi paloiksi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita tomatillot, valkosipuli, soijakastike, oliiviöljy ja limetin mehu keskenään.

Poista kaalista uloimmat lehdet ja kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaalisuikaleet ja Poke-kastike keskenään. Poista chilipaloista siemenet ja kannat, huuhdo vedellä ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä tortillat avokadoilla, Poke-kaalilla, chilirenkailla ja korianterilla ja tarjoa tomatillo-salsan kanssa.