Jaa Google+:ssa:

Friteerattu tofu

Ainekset (4 annosta)

  • 1 pakkaus tofua
  • 1,2 dl kalalientä tai dashi-lientä
  • 0,4dl miriniä
  • 0,4 dl Kikkoman luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 80 g retikkaa
  • 10 g inkivääriä
  • 1 kevätsipuli
  • vihreä minipaprika tai okra
  • jauhoja leivitykseen
  • öljyä friteeraukseen
  • chilirouhetta tai shichimi-maustetta

Japanimme on suunniteltu japanilaisiksi tapasiksi. Vain kaksinkertaistaa kunkin ainesosan määrä ja voit käyttää sormenjälkiä pääruokana.

Valmistusohje

Valuta tofusta neste pois. Huuhdo ja kuori retikka, raasta hienoksi raasteeksi ja purista vesi pois. Raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi, huuhdo ja taputtele talouspaperilla kuiviksi. Sekoita raastettu retikka ja inkivääri tasaiseksi seokseksi.

Kastike: Kiehauta mirin-riisiviini pannulla. Kaada joukkoon kalaliemi ja luonnollisesti valmistettu Kikkoman-soijakastike ja kuumenna. 

Paloittele tofu, leivitä tofupalat ja friteeraa 170 asteessa. Friteeraa minipaprika tai okra nopeasti. Nosta friteeratut tofupalat ja paprika tarjoilukulhoon, koristele retikkasoseella ja kevätsipulilla. Kaada joukkoon kastiketta niin, että puolet tofuista on kastikkeen peitossa. Koristele lopuksi chilirouheella tai shichimi-mausteella. Tarjoa kuumana.

Vinkki: Voit valmistaa tämän ohjeen myös kasvisruokana käyttämällä kalaliemen sijaan kasvislientä.